Sarpsborg imponerer: – De leker fotball

Sarpsborg holdt lekestue med Kristiansund.

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst.

Sarpsborg fortsetter å score og klorer seg fast i toppen av Eliteserien. Etter 5-1-utklassing av Kristiansund søndag teller Østfold ned til Rosenborg-kampen kommende helg.

Det gjør de etter en overbevisende forestilling.

– Sarpsborg leker fotball, og Kristiansund-spillerne ligger strødd. Sarpsborg er utrolige gode, også i dag. Spiller en attraktiv og underholdene fotball. KBK har fått et tøft møte med Eliteserien, sier Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra.

Tidlig ledelse

Patrick Mortensen trengte bare et snaut kvarter på å sette tennene skikkelig i Kristiansund. Etter pent Sarpsborg-spill rundt motstandernes 16-meteren, løftet Mortensen inn ballen til 1–0. Pasningen kom fra Kristoffer Zachariassen.

Dermed var tonen i kampen satt tidlig. Sarpsborg var klart best og spilte seg til en rekke cornere.

Størst sjanse ble det ut av en slik da Ole Jørgen Halvorsen beinet ballen over mål fra bra posisjon.

Kampen ble langt på vei avgjort etter 33 minutter, Da sto Jonas Lindberg bak 2–0 på Halvorsens pasning. Men keeper Conny Månsson bidro solid til målet. Han rotet landsmann Lindbergs heading inn over streken, keepertabbe.

Tent

Et selvmål av Jørgensen kort etter pause ga Kristiansund et håp. Det ble borte ikke så veldig mye senere.

Lindbergs frispark dalte ned mot midtbanemann Matti Lund Nilsen. Headingen hans var skarp og hard og endte nede ved stolpen.

Lund Nilsen scoret ytterligere en gang. Det samme gjorde Erton Fejzullahu før marerittet var over for KBK.

Topp

Sarpsborg har en virkelig storkamp foran seg i neste runde. Mandag 1. mai kommer Rosenborg til Østfold. Da bør det bli helt utsolgt stadion.

I fjor endte tilsvarende oppgjør 2–2 etter at Sarpsborg hadde ledet to ganger.

Kristiansunds kamp for å overleve debutsesongen i Eliteserien fortsetter med hjemmefordel mot Strømsgodset søndag.

Med bare tre poeng på fem kamper KBK, er laget helt nede på bunnen av tabellen der mange eksperter dømte dem før sesongavspark.