Zucca med sin 40. (!) målgivende pasning for sesongen

Nordmannen går mot sin beste sesong poengmessig.

I SLAG: Mats Zuccarello er i ferd med å gjøre sin beste sesong i New York Rangers. Foto: Ryan Kang

Til tross for Zucca-assist, ble det tap på bortebane for New York Rangers mot Anaheim Ducks søndag. Hjemmelaget vant 6–3.

Til tross for nederlaget nordmannen går mot en rekordsesong. Han tangerte sin assist-rekord fra 2013/14-sesongen i natt. Zucca har levert 40 assist denne sesongen. Til sammen har han 55 målpoeng på 76 kamper denne sesongen. Det er ikke langt bak hans egen personlige rekord på 61 målpoeng.

Rangers ligger på 4. plass i Metropolitan division. De tre beste går direkte til sluttspillet, men Rangers leder den såkalte Wild Card-tabellen med klar margin. De to beste lagene der får også sluttspill-plass.

Rick Nash sendte Rangers i føringen snaut seks minutter inn i første periode. Ducks' Patrick Eaves utlignet tre minutter senere. Derek Stephan sendte Rangers i føringen på ny med sin 2-1-scoring 14 minutter ut i første periode etter at Rangers kom tre mot én. Chris Kreider drev framover med pucken og spilte til Zuccarello som sendte pucken tilbake til Kreider. Han la den på tvers til Derek Stepan som satte inn scoringen. Et par minutter senere utlignet Ducks’ Ryan Kesler.

Etter hvilen var det hjemmelaget som gikk i ledelsen. 3–2-scoringen kom halvveis i perioden, men Ducks fikk ikke holde lenge på ledelsen. Brady Skjei utlignet til 3–3 fire minutter senere.

I tredje periode dro Ducks fra. Andrew Cogliano var tidlig ute i og skjøt pucken i mål etter litt over to minutter. To minutter senere var Patrick Eaves igjen på plass og økte bortelagets ledelse til 5–3. Like før slutt, la Nick Ritchie på og fastsatte sluttresultatet til 6–3.

Zuccarello fikk 18.32 minutter på isen i søndagens oppgjør.