Video fra blikar.is

– Tidligere i uken ba vi om at kampen skulle bli spilt innendørs, men forbundet hørte ikke på oss, sier pressekontakt for Breiðablik, Petur Omar Agustsson da TV 2 tar kontakt.

Og med fasit i hånd burde nok den islandske ligacupkampen mellom Fram og Breiðablik ikke blitt spilt på Framvellinum í Grafarholtinu.

Et stadig tiltakende snøvær, som etterhvert dekket spillerne på benken, kombinert med en voldsom vind, gjorde at dommer Gunnar Jarl Jónsson etter 70 minutter sa at nok var nok, og blåste av kampen.

Oppsiktsvekkende bilder

Videoen av de snødekte spillerne på benken forteller det meste.

– Bildene er helt utrolige, sier Agustsson som forteller at de sprer seg som ild i tørt gress på Island.

Han tror kampen og bildene kan vekke oppsikt verden over.

Som sportsfotografen Eyjólfur Garðarsson kommenterer på twitter.

– En våt og kald kveld i Stoke, hva? Dette er alvor!

– Farlig!

Breiðablik-trener Arnar Gretarsson mener kampen aldri burde vært satt i gang.

– Dette er forferdelig for fotball. Det var ingen fotball. Det var vanskelig å stå. Det snødde noe helt sinnssykt, sier Gretarsson til fotbolti.net etter kampen.

– Det er også risiko for skade på dette. Vi har vært redd for at spillere skulle bli skadet, og Frams trener ville ikke spille i denne klubben. Det ville ikke vært bra hvis man hadde fått flere spillere skadet.

Grunnen til at kampen ikke ble flyttet var at det var for kort varsel, blant annet av hensynet til bettingsider når det gjelder hjemmebanefordel.

– Vi er i mars på Island...

Den islandske ligacupen er en offisiell turnering, men fungerer i realiteten som en pre-season-turnering for topplagene på Island.

På denne årstiden er det ikke akkurat veldig overraskende med uværet på Island.

Breiðablik-treneren mener Det islandske fotballforbundet må åpne for kunne flytte kamper på kort varsel.

– Vi er i mars på Island. Det er et vanvittig vær. Jeg føler forbundet burde jobbe for klubbene, sier Gretarsson.

Breiðablik ledet kampen 1-0 på tidspunktet den ble blåst av. Det islandske fotballforbundet har nå avgjort at det blir sluttresultatet.