Kristoffersen: – Hirscher er i en egen liga

Marcel Hirscher vant mennenes verdenscupfinale i storslalåm etter en sterk finaleomgang. Henrik Kristoffersen ble beste nordmann på 7.-plass.

SKUFFET: Henrik Kristoffersen. Foto: Poppe, Cornelius
SKUFFET: Henrik Kristoffersen. Foto: Poppe, Cornelius

Den østerrikske verdenscupvinneren Hirscher var ett hundredels sekund bak tyske Felix Neureuther etter første omgang, men med nest beste tid i finaleomgangen tok han seieren med over et halvt sekunds margin.

Neureuther tok 2.-plassen 0,53 sekund bak Hirscher, mens franske Mathieu Faivre ble nummer tre. Han var slått med 1,19 sekund.

Kristoffersen kjørte seg opp fra 11.-plass med femte beste omgangstid. Sammenlagt var han 1,71 sekund bak vinneren.

– Storkoser meg
– Det var bra skikjøring i annen omgang. I første omgang fløt det ikke. Jeg er fornøyd med skikjøringen i 2. omgang. Det er ikke halvgærent. Og Marcel Hirscher er i en egen liga, sa Kristoffersen til NTB.

22-åringen hadde ikke noe godt svar på hvorfor første omgang ble som den ble.

– Jeg vet ikke. Det er satt en veldig rett løype, det går veldig fort og redd ned. Det passer ikke meg, men sånn er det. Det er likt for alle. Det har litt å gjøre med "setup" og at jeg ikke har trent mye på det. Sånn er det bare, oppsummerte han.

Og han ser fram til sesongens siste renn søndag.

– Jeg koser meg skikkelig med å stå på ski og kjøre slalåm. Jeg har kjørt veldig bra i hele år. Jeg storkoser meg rett og slett, sa en smørblid Kristoffersen.

– Ny seier er ikke umulig, men det skal kjøres veldig mange gode svinger før den tid.

Fornøyd
Leif Kristian Haugen var beste nordmann etter første omgang, men han måtte nøye seg med 9.-plass og var slått med over to sekunder.

– Jeg ønsker mer i dette rennet når jeg starter i første pulje. Første omgang er ikke optimal, og da blir det vanskelig å ta igjen. Det er vanskelig å kjøre seg oppover. I annen omgang angrep jeg og gjorde det jeg kunne. Det var første omgang som felte meg i dag, sier Haugen til NTB.

Haugen endte på sjetteplass i storslalåmcupen.

– Alt i alt er det sterkt av meg å gå fra 14.-plass til 6.-plass i storslalåmcupen. Jeg hadde to pallplasser på rappen, og så nummer ni i dag. Jeg er utrolig fornøyd med stegene jeg har tatt.

Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde tok de to siste plassene av de 23 som fullførte to omganger. Jansrud på 22.-plass var 3,14 sekund bak Hirscher, Kilde på 23.-plass var slått med 4,39 sekunder.

Hirscher hadde vunnet både storslalåmcupen og verdenscupen totalt allerede før lørdagens renn.

Slalåmcupen er også avgjort før siste renn søndag. Hirscher har vunnet den også.

(©NTB)