Helland ut med skade i Rosenborg-seier

Nicklas Bendtner involvert i scoring, mens Mushaga Bakenga scoret to.

UT MED SKADE: Pål André Helland måtte gi seg da RBK slo Ranheim.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Pål André Helland måtte ha hjelp til å komme seg av banen da Rosenborg oppskriftsmessig vant 4-1 mot Ranheim i en treningskamp fredag.

Landslagsvingen ble liggende på gresset på Skoglunden etter en kollisjon med en Ranheim-spiller etter drøyt 30 minutter på stillingen 0-0.

Helland holdt seg til kneet og måtte ha hjelp til å komme seg av banen. Det så ut som han hadde store smerter i kneet.

– Det var kun fordi det var forferdelig vondt og jeg ble uvel. Når det går over etter en to-tre minutt, går det bra. Jeg måtte hjelpes av, men jeg går jo nå. Det går greit, det er ingen problem. Eneste som er synd er at jeg skulle hatt 30 minutter mer med spill kjenner jeg, sier Helland til adressa.no.

Han er helt sikker på å rekke seriestarten, og fryktet aldri at den skulle ryke.

– Nei, nei, nei. Jeg visste at det var lårhøne. Jeg var mer opptatt av å få smerten til å gå over, sier Helland til lokalavisen.

Etter at Helland forlot banen sendte Tore Reginiussen Rosenborg i ledelsen på corner i det 44. minutt.

I andre omgang utlignet Torgil Gjertsen for Ranheim, før Nicklas Bendtner, som startet kampen for RBK, sendte Fredrik Midtsjø flott gjennom. Midtbanespilleren rundet Even Barli i Ranheim-målet og satte enkelt inn 2-1.

Bendtner gikk av banen etter 79 minutter, og fra benken fikk den profilerte dansken se Matthías Vilhjálmsson økte Rosenborgs ledelse på en corner.

Mushaga Bakenga satte inn kampens siste mål etter en overgang to minutter før slutt.