Sterk seier for «norske» Hertha Berlin

Og på nest øverste nivå i England knuste Stefan Johansens Fulham topplaget.

VANT TOPPKAMPEN: Hertha Berlin og Per Ciljan Skjelbred tok innersvingen på Borussia Dortmund og Shinji Kagawa i Bundesliga lørdag. Foto: Tobias Schwarz

Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte begge hele kampen da Hertha Berlin slo Borussia Dortmund 2-1 i tysk Bundesliga lørdag.

Dortmund tapte dermed terreng til serieleder Bayern München og tabelltoer Leipzig, mens Hertha nå kun er tre poeng bak de gule.

Hertha stilte med både Jarstein og Skjelbred fra start, og de to kunne sammen med resten av hovedstadslaget juble for ledelse etter scoring av Salomon Kalou elleve minutter inn i kampen.

Bundesliga-toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang utlignet til 1-1 i det 55. minutt, men en scoring av Marvin Plattenhardt etter 71 minutter sørget for at det endte med 2-1-seier for vertene.

Johansens Fulham knuste serieleder Newcastle
Også i England har det vært mange grunner til å juble om man har norske øyne denne lørdagen. Joshua King scoret alle målene da Bournemouth slo West Ham 3-2, mens Omar Elabdellaoui var sentral da Hull vant 2-1 i en kamp der tidligere Tippeliga-spiller Oumar Niasse scoret begge målene.

Også på nivået under var det godt å være norsk, og spesielt gjaldt dette på St. James' Park i Newcastle. 16 år gamle Ryan Sessegnon ble der kampens store spiller da Stefan Johansens lag Fulham slo Newcastle 3-1 borte.

Etter at Tom Cairney hadde gitt Fulham ledelsen 1-0 etter 15 minutter, tok Sessegnon over showet. I løpet av åtte minutter like etter pause la 16-åringen på til både 2-0 og 3-0.

Daryl Murphy reduserte til 1-3 etter 76 minutter, men Johansens lag kunne innkassere en sterk borteseier mot ligalederen. Nordmannen ble byttet ut på overtid.

Poeng for Tettey
Resultatet gjør at Fulham ligger på sjuendeplass, kun to poeng bak Sheffield Wednesday som innehar den siste playoff-plassen. Newcastle topper stadig med 77 poeng. Brighton er à poeng med Rafa Benitez' mannskap, men har dårligere målforskjell.

Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich i 2-2-oppgjøret hjemme mot Blackburn, som ikke fikk den ønskede effekten de hadde håpet på etter å ha sparket manager Alex Neil fredag.

Cameron Jerome ga vertene ledelsen etter 19 minutter, før Tetteys lagkamerat Mitchell Dijks fikk direkte rødt kort etter 21 minutter. Norwich forsvarte seg tappert, men syntes å ha rotet bort poengene da Blackburns Lucas João først utlignet til 1-1 etter 73 minutter før han snudde kampen med sin 2-1-scoring fem minutter senere.

Ni minutter før slutt dukket dog Jerome opp igjen og reddet 2-2 og ett poeng for Tetteys lag, som ligger på niendeplass med 54 poeng. De har dermed åtte poeng opp til playoff-plass. Blackburn ligger på 22.-plass med 38 poeng.

Lewandowski-dobbel og sesongens beste takling
Tilbake i Tyskland sørget for øvrig også Bayern for at deres imponerende rekke med ubeseirede kamper fortsatte. På hjemmebane mot Eintracht Frankfurt var det storscorer Robert Lewandowski som sikret ledelse for vertene etter 38 minutter.

Jublet som om de hadde scoret etter sesongens beste takling

Thomas Müller la inn foran mål, hvor lagkamerat Lewandowski uforstyrret kunne sette ballen i nettet bak bortelagets keeper Lucas Hradecky. Frankfurt fikk en god mulighet kort tid senere, men Branimir Hrgota klarte ikke utligne.

Fire minutter før fulltid var vertene frampå igjen. David Alaba la inn fra kanten mot Douglas Costa. Brasilianeren gjorde ingen feil, og sørget for at vertene gikk til pause med 2-0-ledelse.

Ti minutter inn i andre omgang sto det 3-0 etter nok en Lewandowski-scoring, etter målgivende pasning fra Arjen Robben. Eintracht Frankfurt maktet aldri redusere, og 75.000 oppmøtte Bayern-fans kunne til slutt juble for nok en seier og tre poeng. Oppgjøret vil for øvrig også huskes for Mats Hummels' utrolige takling som hindret Eintracht Frankfurt-scoring i begynnelsen av 1. omgang.

Se video: Jublet som om de hadde scoret etter sesongens beste takling