Gangnes tilbake i hoppbakken: – Nå kan jeg endelig kalle meg skihopper igjen

Kenneth Gangnes har startet på veien mot OL i Sør-Korea.

TREDJE KORSBÅNDSOPERASJON: En skadet Kenneth Gangnes  med røket korsbånd  i hoppbakken i Midstubakken i fjor. Nå er han endelig tilbake.  Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TREDJE KORSBÅNDSOPERASJON: En skadet Kenneth Gangnes med røket korsbånd i hoppbakken i Midstubakken i fjor. Nå er han endelig tilbake.  Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

De første hoppene etter kneoperasjonen ble gjennomført fredag.

– Jeg har gjort mine første hopp på ni måneder. Det er en sann lettelse, sier Gangnes til NTB.

– Det var ikke vondt eller noe, og det er ekstra betryggende, sier hopperen fra Kolbukameratene.

Ti minusgrader og sol på morgenkvisten la en fin ramme rundt Gangnes’ etterlengtede comeback i bakken.

Fire ganger satte han utfor i 90-metersbakken i Lysgårdsanlegget. Det lengste svevet målte 92-93 meter.

Lengste skadeopphold
– Det siste hoppet begynte å ligne mer på meg selv. Det blir fire hopp til på mandag, men jeg er litt spent på om det blir hevelse og væske i kneet i løpet av helgen, sier Gangnes.

For tredje gang gjør totningen comeback etter alvorlig kneskade.

– Jeg har aldri vært så lenge borte som nå. Det er det tyngste skadeoppholdet jeg har hatt. Du blir ikke mindre nervøs med årene, sier Gangnes.

– Jeg måtte ta en ekstra runde med meg selv på toppen før jeg satte utfor. Da var det ikke lenger noen vei tilbake, sier forrige sesongs beste norske hopper.

Ødela VM-sesongen
Da var Gangnes nummer tre i verden. Kneskaden ødela hele VM-sesongen. Nå handler alt om å sikre OL-tur til Pyeongchang neste vinter.

– Jeg har alltid vært optimist, men det er ekstra godt å være tilbake i bakken. Dæven, det er godt å være i gang. Jeg kan endelig kalle meg skihopper igjen, sier Gangnes til NTB.

Landslagssjef Alexander Stöckl har tidligere omtalt Gangnes som en «medisinsk sensasjon». Nå er Toten-hopperen igjen tilbake i bakken etter beinhard opptrening.

(©NTB)