Atlético Madrid og Barcelona mot cupsemifinale

Atlético Madrid tok et langt steg mot semifinalene i den spanske fotballcupen med 3-0-seieren over Eibar i torsdagens kvartfinale. Det samme gjorde Barcelona.

NEYMAR-SCORING: Neymar scoret på straffe for Barcelona i cupen. Foto: Alvaro Barrientos

Kampen var den første av to i kvartfinaleduellen lagene imellom.

Med tre måls ledelse foran returoppgjøret har imidlertid Diego Simeones Atletico-mannskap minst én fot i semifinalene.

Mens Eibar stilte reservepreget til torsdagens kamp, sendte Simeone et meget slagkraftig mannskap på banen. Det fikk argentineren raskt belønning for.

En snau halvtime var spilt da den franske måltyven Antoine Griezmann utnyttet en feil av Eibar-keeper Yoel Rodriguez og headet hjemmelaget i føringen.

Angel Correa pirket inn 2-0 kvarteret ut i annen omgang, før Kévin Gameiro økte til 3-0 midtveis i omgangen.

Lagenes møtes til returkamp kommende onsdag.

Overraskende få tilskuere hadde for øvrig funnet veien til torsdagens kamp som følge av uvanlig kaldt vær i den spanske hovedstaden.

Barcelona tok en sjelden borteseier mot Real Sociedad. Barcelona vant 1-0 i sin cupkamp, og det var lagets første seier i San Sebastian siden 2007. Seiersmålet kom i det 22. minutt og ble satt inn på straffe av Neymar.

Både Neymar og Lionel Messi pådro seg gult kort i oppgjøret.