Sky Sports og BBC: Manchester United har solgt Depay for 229 millioner kroner

Memphis Depay (22) forlater Manchester United.

SOLGT: Depay forlater Manchester United, melder både BBC og Sky Sports News. Foto: Paul Ellis
SOLGT: Depay forlater Manchester United, melder både BBC og Sky Sports News. Foto: Paul Ellis

Manchester United er enig med Lyon om overgangssummen for kantspilleren Memphis Depay.

Lyon skal være enig med Depay om en langtidsavtale, men diskusjonene mellom Manchester United og Ligue 1-klubben rundt overgangssummen har pågått en stund.

Omsider enige om overgangssummen
Onsdag kveld ble partene omsider enige.

Sky Sports melder at Lyon betaler Manchester United totalt 229 millioner kroner i overgangssum for den nederlandske landslagsspilleren.

Avtalen inneholder en rekke klausuler, blant annet at Manchester United har førsterett på å hente Depay tilbake dersom 22-åringen slår til i fransk fotball.

Ifølge BBC betaler Lyon i første omgang Manchester United en sum på 167 millioner kroner, men overgangssummen vil stige til 229 millioner kroner dersom Lyon kvalifiserer seg til Mesterligaen og om Depay signerer en forlengelse av kontrakten med klubben ved en senere anledning.

Endelig fornøyd
Franskmennene har tidligere lagt inn tre bud på henholdsvis 12, 15, 17 millioner euro. Det seneste budet ble lagt inn tirsdag, men United ble ikke fornøyd før budet på 229 millioner kroner ble lagt på bordet.

Manchester United-manager José Mourinho har tidligere uttalt at han vil la den nederlandske landslagsspilleren forlate klubben dersom det rette budet kommer.

Everton var også interessert i 22-åringen, men Depay var mest interessert i å komme seg vekk fra Premier League.

Midtbanespilleren kom til Manchester fra PSV Eindhoven i 2015 for 270 millioner kroner, men har kun spilt åtte minutter for Premier League-klubben siden slutten av oktober.

Totalt har han åtte opptredener denne sesongen.

Lyon ligger på en foreløpig fjerdeplass på Ligue 1-tabellen, elleve poeng bak ligaleder Monaco.

(©NTB/TV 2 Sporten)