Lund Svindal tilbake i bakken – Jansrud raskest

Aksel Lund Svindal hadde 12. beste treningstid da han var tilbake i verdenscupsirkuset onsdag. Kjetil Jansrud var raskest.

TILBAKE: Aksel Lund Svindal her i Kitzbühel i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TILBAKE: Aksel Lund Svindal her i Kitzbühel i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Kjetil Jansrud kjørte inn til bestetid i den aller første treningsomgangen i utfor i år. Han var 35 hundredeler raskere enn Peter Fill fra Italia i Val d'Isere.

Aleksander Aamodt Kilde fulgte opp med en flott tredjeplass. Han var 40 hundredeler bak Jansrud. Fartskjørerne skulle egentlig ha startet sesongen i canadiske Lake Louise sist helg, men snømangel i Rocky Mountains satte en stopper for det.

Det ble heller ikke noe av det tradisjonsrike rennet i Beaver Creek av samme årsak, men Beaver Creek-helgen ble flyttet til Val d'Isere.

Og her markerte Jansrud seg med en gang. Han kjørte en stødig omgang og satte standard. I fjor var Aksel Lund Svindal helt suveren i fartsøvelsene fra sesongen startet. Kanskje det skal bli Jansruds år igjen denne sesongen som det var for to år siden, da Svindal var ute med røket akilles.

Aksel Lund Svindal falt stygt i Kitzbühel i januar og røk korsbåndet samtidig som han skadd menisken. Siden han var uheldig og ble operert i slutten av januar, har han hele tiden forberedt seg og trent med tanke på å være tilbake på denne tiden av året. Det har han klart, for fra start nummer 15 onsdag kjørte han inn til 12. beste tid i årets første treningsomgang i utfor. Svindal kjørte inn til en tid 98 hundredeler bak Jansrud. Etter det han har vært gjennom må man kunne si det var en bra start på sesongen.

Høydepunktet i år er VM i St. Moritz som går i februar neste år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2