Kristoffersen møter ikke i retten

Henrik Kristoffersen møter ikke opp personlig når de muntlige forhandlingene mellom ham og Norges Skiforbund starter i Oslo tingrett.

I stedet er det alpinistens far, Lars, samt Kristoffersens egen advokat som stiller i retten.

– Det er ingen grunn til at Henrik skal møte opp selv. Andre har bedre kjennskap til saken. Henrik skal få konsentrere seg om å stå på ski, sier Lars Kristoffersen til NTB.

Tingretten skal onsdag og torsdag ta stilling til om Kristoffersen får profilere sin private sponsor allerede i Val d'Isere neste uke. Retten skal vurdere Kristoffersens begjæring om å få midlertidig lov til å kjøre med privat sponsor.

Alpinstjernen har saksøkt Norges Skiforbund for å få lov til å bruke logoen til en østerriksk leskedrikkprodusent på hjelmen.

Henrik Kristoffersen ønsker samme type avtale som Aksel Lund Svindal, som har en privat sponsor på hjelmen. Dette vil ikke forbundet gå med på. Derfor blir det sak som fortsatt ikke er berammet. I påvente av at en dato for hovedforhandlingen skal bli kjent, ønsker Kristoffersen rett til å kunne bruke sin private sponsor på hjelmen som en midlertidig ordning. (©NTB)