Rooney drakk seg «stupfull» på Englands spillerhotell

Først nektet han for å ha gjort noe galt, men onsdag beklaget Wayne Rooney sin oppførsel på Englands spillerhotell i Watford lørdag.

LEGGER SEG FLAT: Wayne Rooney er i hardt vær etter å ha drukket seg stupfull på Englands spillerhotell. Foto: Anthony Devlin
LEGGER SEG FLAT: Wayne Rooney er i hardt vær etter å ha drukket seg stupfull på Englands spillerhotell. Foto: Anthony Devlin

Flere britiske aviser, deriblant The Sun, har skrevet at Rooney ubedt ble med på en bryllupsfest på hotellet, at han drakk seg «stupfull» og oppførte seg dårlig.

– Han poserte på bilder, snakket med bruden og drakk bare mer og mer. Rooney var virkelig dritings. Han var ikke et vakkert syn da han forlot festen rundt klokken to om natten, sa en av gjestene ved The Grove hotell i Watford til avisen.

En talsmann for Rooney hevdet først at fotballstjernen bare hadde vært hyggelig og stilt opp for gjester som ville ha en autograf eller et bilde sammen med ham.

– Svært beruset
Til sist kunne ikke Rooney bortforklare bilder som viste ham i tydelig beruset tilstand.

Han ba onsdag fungerende landslagssjef Gareth Southgate og FA-direktør Dan Ashworth om unnskyldning.

– Selv om det var en fridag for hele troppen, er Wayne fullt klar over at disse bildene er upassende for en person i hans stilling. Han har snakket privat med både Gareth Southgate og Dan Ashworth og beklaget sin oppførsel, heter det i en uttalelse til nyhetsbyrået PA.

– Han vil dessuten be om unnskyldning til unge fotballfans som har sett bildene, konstaterer han.

Fikk irettesettelse
Ifølge The Daily Mail skal Rooney ha mottatt en streng irettesettelse for sin oppførsel av det Engelske fotballforbundet (FA).

– Englands spillere har et spesielt ansvar for å oppføre seg anstendig til enhver tid, sier en talsperson for FA til avisen.

Rooney stod over Englands landskamp mot Spania tirsdag på grunn av det som skal ha vært en kneskade. Jordan Henderson overtok kapteinsbindet i Rooneys fravær. Oppgjøret endte forøvrig 2-2.

Ifølge Sky Sports News skal Manchester Uniteds manager José Mourinho være rasende på FA etter Rooneys fyllekule.

– Han er spesielt misfornøyd med at Rooney fikk lov til å oppføre seg på denne måten mens FA hadde ansvaret for ham, og rasende for at bildene av Rooney ble offentliggjort, forteller kilder til den britiske TV-kanalen.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2