Hevder Cancellara ikke er bak doping-dekknavnet «Luigi»

Den tidligere proffsyklisten Thomas Dekker innrømmer nå at det er han som står bak dekknavnet «Luigi» i den mye omtalte Operasjon Puerto-saken som involverer dopinglege Eufemiano Fuentes.

Fabian Cancellara er blitt koblet til doping, men nå står en annen frem og sier han hadde dekknavnet mange trodde tilhørte Cancellara. Foto: Eric Feferberg
Fabian Cancellara er blitt koblet til doping, men nå står en annen frem og sier han hadde dekknavnet mange trodde tilhørte Cancellara. Foto: Eric Feferberg

I en selvbiografi innrømmer nå Dekker (32) at det er han som står bak «Luigi»-navnet som er brukt om utøver nummer 24 («no. 24 Clasicómano» – oversatt «Nr. 24 – klassikerrytter») i dopingsaken Operasjon Puerto.

Der ble lege Eufemiano Fuentes i 2013 blant annet ble dømt til fengselsstraff og inndragelse av legeautorisasjonen i fire år. Han ble i sommer frikjent igjen, men saken er fortsatt under etterforskning. 211 blodposer fra laboratoriet hans ble gjort tilgjengelig for videre analyser.

Flere har hevdet at det er tempo- og klassikerekspert Fabian Cancellara som har gått under «Luigi»-dekknavnet. Senest etter den imponerende OL-seieren på temposykkelen i sommer måtte Cancellara tåle snakk om dette.

På gratulasjonsmeldingen fra sveitserens sitt lag, Trek-Segafredo, svarte Lance Armstrong enkelt og greit: « Luigi!!! » på Twitter.

Dekker ble tatt for bruk av EPO under sin tid i Rabobank i 2007. Dekker har vunnet Tirreno-Adriatico (2006) og Romandie rundt (2007) i sin karriere. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2