Norges håndballherrer gikk på et ydmykende 29-32-tap for Litauen i søndagens EM-kvalifisering.

Bjarte Myrhol og Norge sviktet mot Litauen.
Bjarte Myrhol og Norge sviktet mot Litauen. Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix Foto: Aalgaard, Lars Kristian

Dermed har Norge vunnet en og tapt en kamp i kvalifiseringen.

Lagene fulgte hverandre fram til 3-3 da først Norge dro ifra med tre mål. Hjemmelaget skjerpet inn forsvarsspillet, og en kort periode uten scoringer gjorde at Litauen tok føringen med 13-10 etter 20 minutter.

Den lille kollapsen kom etter par dårlige norske angrep. Bjarte Myrhol bommet fra strek, Sander Sagosen bommet på straffe og Magnus Jøndal bommet en sjelden gang fra kanten, og plutselig var kampen snudd igjen.

De litauiske spillerne la igjen veldig mye svette igjen i eget forsvar, men en god norsk spurt ga 16-15-ledelse ved pause for Christian Berges menn.

Utover i annen omgang dro Norge ifra til 22-19, men så slapp de vertene inn i kampen igjen. De takket og bukket og tok seg i ledelsen med 26-24. (©NTB)