Salsten tomålsscorer da Oilers slo Storhamar

Målfest mellom Stavanger Oilers og Storhamar.

Storhamar-Stavanger Oilers 4-6

Eirik Salsten spilte fem år i Storhamar. Tirsdag noterte Stavanger-spilleren seg for to scoringer og en assist mot gamleklubben da Oilers vant 6-4 i Hamar.

22-åringen debuterte for Storhamar som 16-åring mot nettopp Stavanger Oilers. Etter opphold i Vålerenga og Manglerud Star gikk turen videre til Stavanger i 2016.

Salsten var nest sist på pucken på 2-0-scoringen til Dennis Løvold Sveum i den første perioden, før han selv satte pucken i kassa til 3-0 i den andre perioden og 6-1 i den tredje. Til tross for at Storhamar vant sisteperioden etter å ha scoret fire av fire i overtall tippet en solid midtperiode av Salsten og co. kampen i Stavangers favør. Oilers vant til slutt 6-4.

Stavanger kom til oppgjøret i Hamar som suveren serieleder og fortsetter å være det etter å ha innkassert tre nye poeng tirsdag kveld. Storhamar forblir på tredjeplass med åtte poeng, ni poeng bak Stavanger. Frisk Asker er nummer to, fem bak Oilers med én kamp mindre spilt.

Det var publikumsfavoritten Tim Kunes som startet scoringsfesten i Hamar. Amerikaneren banket pucken bak Storhamars keeper ni minutter ut i den første perioden i Oilers-overtallsspill.

Storhamar hadde en i stolpen i samme periode, men i midtperioden falt hjemmelaget sammen. Dennis Løvold Sveum la på til 2-0 og desperasjonen hos Storhamar-spillerne da Joey Tenute dyttet Sveum i skuddøyeblikket slik at 29-åringen ble liggende. (©NTB)

Hardt ut mot takling: – Det er ikke akseptabelt