Sogndal ga Sarpsborg en leksjon på Fosshaugane Campus

Sogndal vant 3-0 på hjemmebane og tok tre poeng for første gang siden juli.

Sogndal tok sin første trepoenger siden 31. juli da Sarpsborg ble slått 3-0 på Fosshaugane. Martin Ramsland, Ole Amund Sveen og Gilbert Koomson ble heltene for hjemmelaget.

Se 3-0-scoringen øverst. Saken oppdateres med alle mål.

Ramslands scoring kom et kvarter ut i oppgjøret, mens Sveen trygget seieren etter 74 minutters spill. Koomson satte inn lagets tredje scoring for dagen sju minutter før slutt.

– Det var en veldig bra kamp av oss. Det var viktig for laget å endelig få en seier. Nå skal vi fortsette å jobbe hardt, sa en glad Koomson til TV 2 etter kampslutt.

– Dette var ikke en veldig god kamp av oss. Vi hadde sjanser, men var ikke skarpe nok. Luften gikk helt ut av oss på 0-3. Da var det ikke mer å hente, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2.

Sogndal hadde ikke vunnet en kamp siden Haugesund ble slått 1-0 borte 31. juli. Siden da hadde det blitt 1-2-tap mot Viking, 1-3-tap mot Rosenborg, 1-1 mot Start og Stabæk og 0-2-tap mot Tromsø, før Eirik Bakkes mannskap altså fikk en etterlengtet opptur søndag.

Sogndal klatret opp på 31 poeng med seieren over Sarpsborg. Sarpingene har på sin side 36 poeng. Geir Bakkes mannskap tapte terreng til topplagene.

Sogndals første scoring for dagen kom fra kloss hold, da Rune Bolseth fikk løsnet skudd. Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen maktet ikke å holde ballen, og på returen pirket Ramsland ballen i mål etter en duell med to av gjestenes spillere. Dermed sto det 1-0 til vertene. (©NTB)