Zuccarello-assist da Europa vant

Europas lag overrasket med 3-0-seier over USA i den første kampen i verdenscupen i ishockey lørdag.

ZUCCA-ASSIST: Mats Zuccarello her fra OL-kvalifiseringskampen i ishockey mellom Norge og Italia på Jordal Amfi i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Mats Zuccarello var på isen i 17.22 minutter for Europa-laget, som er satt sammen av spillere fra åtte nasjoner som ikke stiller egne lag i turneringen. Han kom ikke på scoringslisten, men hadde assist på den første scoringen som kom allerede etter 4.15 minutter.

Zuccarello spilte danske Frans Nielsen fram langs høyre vant, og Marian Gaborik styrte hans presise pasning inn fra kloss hold.

Leon Draisaitl doblet ledelsen i midtperioden da han og Nino Niederreiter kom alene med keeper etter at Patrick Kane mistet pucken.

Pierre-Edouard Bellemare fastsatte resultatet i slutten av midtperioden. Han styrte Jannik Hansens skudd i mål bak Jonathan Quick.

I den andre kampen i gruppe A noterte Sidney Crosby ett mål og to assist da Canada kjørte over Tsjekkia og vant hele 6-0.