Vant etter stupbratt avslutning

Mathias Frank tråkket fra konkurrentene i den tøffe avslutningen og vant onsdagens etappe i Vuelta a España. Nairo Quintana forsvarte igjen den røde ledertrøya.

Vueltaen ser du på TV 2 Sportskanalen og Sumo

Sveitsiske Frank var med i en stor utbrytergruppe (28 ryttere) som la hovedfeltet bak seg tidlig på den 177,5 kilometer lange etappen fra Castellon til Llucena. IAM-rytteren viste seg som den sterkeste i den bratte stigningen til mål og krysset mållinjen i ensom majestet.

– Jeg er superlykkelig. Jeg har vært veldig nær seier flere ganger, og i dag lyktes jeg, sa Frank, som har vært med i flere gode brudd og notert tre tidligere topp-ti-plasseringer i rittet.

– Denne sesongen er det ikke mye som har fungert for meg, men jeg kom til Vueltaen for å ha det gøy, og endelig tok jeg min første seier på to år. Det er en flott følelse å være etappevinner i et Grand Tour-ritt.

Tsjekkeren Leopold König fra Sky-laget var slått med seks sekunder, mens nederlenderen Robert Gesink fra Lotto ble nummer tre.

Quintana og de andre sammenlagtrivalene krysset mål vel tre minutter etter etappevinneren. Colombianeren beholder dermed sitt forsprang på 3.37 minutter til Tour de France-vinner og sammenlagttoer Chris Froome. Esteban Chaves og Alberto Contador er nummer tre og fire, henholdsvis 20 og 25 sekunder etter Froome.

Contador gjorde et forsøk på å rykke fra de andre tre, men greide det ikke. Froome var den eneste av kvartetten som viste svakhetstegn, men han greide å henge på helt til mål.

Etappen ble avsluttet med en 3,8 kilometer lang motbakke med gjennomsnittlig stigningsprosent på 12,5. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2