Stavanger ille ute, Lørenskog ute

Stavanger hang godt med, men måtte se seg slått 2-1 av gruppeleder Nitra i tirsdagens mesterligakamp i Slovakia, og avansement til cupspillet henger i en tynn tråd.

Stavanger Oilers er i trøbbel i hockeyens mesterliga. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Bare borteseier mot Plzen i Tsjekkia torsdag er godt nok dersom Stavanger skal gå videre til 16-delsfinale. Laget som vinner den kampen, enten det er i ordinær tid eller etter forlengning, tar 2.-plassen i gruppen.

Hjemmelaget tok ledelsen vel halvveis i første periode ved Lukas Paukovcek, men Josh Soares utlignet tidlig i midtperioden. Stavanger var oppe på uavgjort i snaut fem minutter før Tibor Kutalek scoret det som viste seg å være kampens siste mål.

Nitra spilte disiplinert, ga Stavanger bare ett overtallsspill i resten av kampen og kontrollerte inn sin tredje strake seier i gruppespillet. Imidlertid var Stavanger veldig nær utligning da Dan Kissel traff stolpen halvannet minutt før slutt.

Mens Stavangers videre skjebne i turneringen fortsatt er uviss, er Lørenskog uten sjanse til avansement etter 1-2-tapet hjemme mot Liberec tirsdag.

Hjemmelaget ble hardt straffet for utvisninger da gjestene scoret en gang i hver av de to første periodene. Stefan Espeland satt utvist for hooking da Vladimir Svacina gjorde 1-0, og Steffen Thoresen var utvist for tripping da samme mann doblet tsjekkernes ledelse. (©NTB)