Kovacs (38) stanget inn Sandefjord-seier

Sandefjord holder følge med Kristiansund på toppen av tabellen.

Sandefjord - Jerv 3-2:

Sandefjord (NTB): To ganger ristet Lars Bohinen oppgitt på hodet etter at Sandefjord umiddelbart hadde rotet vekk en ledelse. Da Peter Kovacs stanget inn 3-2 fem minutter før slutt holdt vestfoldingene unna mot Jerv.

Dermed henger Sandefjord med i kampen om tabelltoppen i 1. divisjon. Kun ett poeng skiller opp til ledende Kristiansund etter 14 serierunder. De to lagene ser ut til å ha full kontroll på direkte opprykk.

Men Sandefjord gjorde det vanskelig for seg i regnværet søndag. To ganger tok Bohinens mannskap ledelsen, bare for å se at gjestene fra Sørlandet utlignet like etter.

Se James Rodriguez-genistreken som ga Colombia bronsen

Serietoerne tok ledelsen da Enric Valles scoret fra kort hold etter 41 minutter. Bare noen minutter senere fikk Jerv servert utligningen. Abdoulaye Seck skulle bare rense unna en corner, men headet ballen i en uvitende Christer Reppesgård Hansen, som styrte ballen fortvilet i eget nett.

Etter 64 minutter tok SF ledelsen på ny. Bohinen jublet da Håvard Storbæk scoret fra distanse med en heldig avslutning, siden den gikk via Glenn Andersen og lurte keeper Øyvind Knutsen fullstendig. Seks minutter senere var det 2-2 etter at Ulrik Berglann scoret i sin tredje kamp på rad.

Da Jerv trodde de var i ferd med å sikre seg et viktig bortepoeng i toppkampen, viste innbytter Kovacs at han fortatt er å regne med inne i boksen. 38-åringen headet inn et pasning fra Håvard Storbæk, sikret tre poeng og sørget for full jubel i hvalfangerbyen.

Seieren betyr at Sandefjord og Kristiansund har fått en luke på de to øverste plassene på tabellen. Sandfjord er nummer to med 32 poeng, mens Kristiansund topper med 33 poeng. (©NTB)