Westerheim og Bryhn innstilles til OL

Rifleskytterne Malin Westerheim og Ole-Kristian Bryhn innstilles av Norges Skytterforbund til deltakelse i Rio-OL. De to siste OL-plassene fordeles tirsdag etter en uttaksskyting.

OL-KLARE: Malin Westerheim og Ole-Kristian Bryhn. Foto: Norges Skytterforbund
OL-KLARE: Malin Westerheim og Ole-Kristian Bryhn. Foto: Norges Skytterforbund

Det er Olympiatoppen som gjør det endelige uttaket til OL, og første uttaksrunde offentliggjøres kommende mandag. Norge har kvoteplasser i skyting til å sende tre menn og en kvinne til OL.

Skytterforbundet ønsker at Westerheim skal skyte begge rifleøvelser for kvinner i OL. Det vil si luftrifle (10 meter) og rifle halvmatch (50 meter).

Bryhn innstilles i første omgang til deltakelse på rifle 60 skudd liggende (50 meter). Han kan også bli tatt ut til å skyte luftrifle (10 meter) og rifle helmatch (50 meter). Både dette og hvem som blir de to siste rifleskytterne i OL skal legges fram tirsdag.

Stian Bogar og Odd Arne Brekne er tatt ut til en uttaksskyting på rifle 60 skudd liggende over to dager på Løvenskiold skytebane i Oslo. Begge dager gjennomføres både ordinær konkurranse (60 skudd) og finale (20 skudd). Sammenlagtvinner over to dager blir innstilt til OL.

Etter denne uttaksskytingen blir også siste innstilte skytter offentliggjort. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2