Da John Arne Riise kom inn, raknet AaFK enda mer

Sogndal knuste Aalesund 4-1 på bortebane. John Arne Riise var benket fra start.

Ole Amund Sveen, Martin Ramsland, Gilbert Koomson og et selvmål av Mikkel Kirkeskov ga Sogndal fire nettkjenninger mot Aalesund.

Begge lag kom fra tap i cupen i midtuken, kun Sogndal fikk gjenopprettet æren. Aalesund-spillerne var alle langt under pari.

Mustafa Abdellaoue scoret for vertene kort tid etter avspark, men det hjalp lite.

Se sammendrag øverst i artikkelen

Riise ble vraket

Like etter Sogndal gikk opp til 2-1-ledelse ble John Arne Riise byttet inn. Han maktet ikke å markere seg, og AaFK slapp inn ytterligere to mål.

AaFK-trener Trond Fredriksen var etter kampen klar på at de hadde tapt fortjent.

– Vi er dårligere enn dem i alt. Mye av det ansvaret ligger på meg. Det er ikke godt nok. Da blir det slik, sa Fredriksen til TV 2.

– Hvorfor ble John Arne Riise vraket?

– Det valget gjorde vi fordi vi mente det ville gi oss størst mulighet til å vinne kampen og muligheter til endringer i løpet av kampen.

– Har dere forventet mer av ham enn det han har levert?

– Dette handler ikke om John Arne Riise eller Bjørn Helge Riise. Det handler om det vi presterer sammen. Det er kun som lag vi kan snu dette, svarte treneren.

Aalesund, som gikk på sitt annet serietap på rad, ligger fjerde sist med sju poeng, à poeng med Bodø/Glimt på kvalifiseringsplass.

Gleder seg over målene

Før søndagens oppgjør hadde ikke Eirik Bakkes mannskap scoret mer enn ett mål i en seriekamp denne sesongen, men i Aalesund fikk laget virkelig hull på byllen.

– Vi kunne fort scoret mer. Det gleder meg veldig at vi scorer flere mål. Det lover bra for fortsettelsen, sa Eirik Bakke til TV 2.

(©NTB/TV 2 Sporten)