Tarjei Bø norsk mester etter spurtthriller

Tarjei Bø slo Alexander Os i spurten.

NORSK MESTER: Tarjei Bø vant NM-gull søndag. Her er skiskytteren avbildet under VM i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Tarjei Bø fra Markane avgjorde en tett og tøff trioduell til sin fordel da han ble norsk mester på 15 km fellesstart under NM i skiskyting på Dombås lørdag.

Bø sto over lørdagens jaktstart og var i godt lune søndag. De to strafferundene hans kom på tredje skyting, og det holdt akkurat til seier. I likhet med Bø måtte også veteranen og sølvvinner Alexander Os ut i to strafferunder, og i mål var han fattige 1,1 sekunder bak. Os bommet én gang både på første og tredje skyting.

Fem bom for Bjørndalen

Os ble opprinnelig nektet deltakelse i NM for ikke å ha overholdt påmeldingsfristen, men slapp likevel til etter at arrangøren gjorde helomvending dagen før første distanse.

Lørdagens jaktstart- og kongepokalvinner Lars Helge Birkeland tok 3.-plassen, og han ble slått med bare 1,2 sekunder. Han bommet også to ganger, og det på nøyaktig samme vis som sølvvinner Os.

Henrik L'Abée-Lund, Martin Lindland og Fredrik Gjesbakk ble nummer fire, fem og seks.

Emil Hegle Svendsen startet ikke, mens Ole Einar Bjørndalen skjøt fem bom og kom på 23.-plass. Bjørndalen hadde 1.47,2 minutter opp til teten.

Olsbu vant

På kvinnenes fellesstart ble Marte Olsbu fra Froland norsk mester.

Olsbu skjøt tre bom og ble klokket inn til tiden 32.41. Hun var 27 sekunder foran Synnøve Solemdal på 2.-plass. Jenta fra Tingvoll måtte ut i hele seks strafferunder i det 12,5 kilometer lange løpet.

Marion Rønning Huber fra Tynset skjøt to bom og var 34 sekunder bak Olsbu i mål på 3.-plass.

Fanny Horn Birkeland, Hilde Fenne og Jori Mørkve ble nummer fire, fem og seks. (©NTB)