Rumensk smell for håndballjentene

De regjerende verdensmesterne tapte for Romania.

TAP: Håndballjentene og Nora Mørk tapte for Romania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

De norske verdensmesterne i håndball gikk på en smell mot Romania og røk 20-25 i EM-kvalifiseringen onsdag.

Etter en jevn start fikk hjemmelaget dra fra til 7-3 etter ti minutter. Grimsbø hadde ingen særlig hjelp foran seg og Hergeirsson valgte å ta en tidlig time out.

Det hjalp ikke særlig og rumenerne fortsatte å dra ifra. 10-4 etter 16 minutter ble til 12-4 etter 22 minutter. Laget var opp på en åttemålsledelse fire minutter før pause. Norge knappet innpå med ett mål før hvilen. Da sto det 16-9.

Etter 40 minutter var ledelsen redusert til 18-13 og det var en viss kontakt, men nærmer enn fire mål kom aldri de norske jentene.

De norske spillerne fortsatte å bomme også etter pause og gjorde at Paula Claudia Ungureanu virket som en levende vegg. Bakover var det norske forsvarsspillet langt unna det som sikret laget verdensmesterskapet i Danmark før jul.

Det kladdet skikkelig for Nora Mørk & co. De klarte å redusere en del mot slutten da de rumenske spillerne begynte å bli slitne, men det holdt ikke. (©NTB/TV 2)