Keeper-Sando storspilte foran landslagssjefen

Håndballproffen Emily Stang Sando (26) gjorde en kjempekamp i målet da Esbjerg tok et langt skritt mot semifinalen i det danske håndballsluttspillet mandag.

Emily Stang Sando storspilte for Esbjerg. Foto: TV 2 Sportskanalen

De to beste lagene i grunnserien sikret seg direkteplass til semifinalene. Med mandagens 31-25-seier mot Viborg topper Esbjerg toppserietabellen og har seks poengs luke ned til nettopp Viborg på tredjeplass.

Fire kamper gjenstår av grunnserien.

Mandagens viktige borteseier skal Jylland-klubbens norske keeper ha mye av æren for. Stang Sando gjorde en meget god kamp mellom stengene og frustrerte Viborg-spillerne i lange perioder.

Thorir Hergeirsson og Mats Olsson. Foto: TV 2 Sportskanalen.

På tribunen satt den norske landslagssjefen Thorir Hergeirsson og keepertrener Mats Olsson. De finsikter nå kandidater til OL-troppen som reiser til Rio i august.

Hjemmelaget var ikke på noe tidspunkt foran i målprotokollen. Ved pause ledet Esbjerg 14-12.

Laura van der Heijden ble toppscorer for serielederen med sju mål, mens Betina Riegelhuth og Ida Bjørndalen Karlsson noterte seg for henholdsvis to og én scoring. (©NTB)