Ishockeylandslaget åpnet med seier

Norges ishockeylandslag for menn slo Sør-Korea enkelt 3-1 i en trenasjonersturnering i Danmark torsdag kveld.

RØDOVRE, DANMARK 20160211.
Trenasjonersturnering ishockey, menn. Norge - Sør-Korea. Norsk jubel etter at Thomas Valkvæ Olsen la på til 3-0.
RØDOVRE, DANMARK 20160211. Trenasjonersturnering ishockey, menn. Norge - Sør-Korea. Norsk jubel etter at Thomas Valkvæ Olsen la på til 3-0. Foto: Jan Korsgaard / Scanpix Danmark / NTB scanpix Foto: Jan Korsgaard / Scanpix Danmark

Andreas Heier ga Norge ledelsen 6.27 minutter ut i 1. periode etter assists fra Kristian Forsberg og Dennis Sveum. Petter Røste Fossum la på til 2-0 fire minutter senere. Den gangen var det Ken André Olimb og Mattias Nørstebø som hadde assist.

3-0 kom i 2. periode. Thomas Valkvæ Olsen nettet. Trønderen Nørstebø hadde igjen assist, og det samme hadde Erlend Lesund.

Mot slutten tok Sør-Korea ut keeperen og erstattet ham med en ekstra utespiller. Det ga uttelling. 18 sekunder før full tid reduserte asiatene til 3-1 ved Hoon Sang.

Danmark er det tredje laget i turneringen. Danskene møter Sør-Korea fredag. Lørdag møtes Norge og Danmark, trolig i ren duell om turneringsseieren.

Norge møtte Sør-Korea også onsdag kveld. Da ble det norsk seier 5-2 etter to scoringer av Petter Røste Fossen, to av Anders Bastiansen og ett av Sondre Olden. Den kampen var en ordinær treningskamp og var ikke en del av den programfestede turneringen. (©NTB)