Nedtur for Jansrud i super-G – Aamodt Kilde på fjerdeplass

– Jeg er veldig fornøyd med fjerdeplass, sier Aleksander Aamodt Kilde til TV 2.

Kjetil Jansrud startet lovende, men kjørte uheldigvis ut i søndagens super-G i Sør-Korea. Lørdagens utfor-vinner mistet kontrollen over en kul og klarte ikke å hente seg inn igjen.

– Kjørte veldig kontrollert
Aleksander Aamodt Kilde ble dagens norske lyspunkt. 23-åringen leverte et solid løp og kjørte inn til en fjerdeplass, 15 hundredeler bak pallen.

– Det var bra i dag. Jeg kjørte et veldig kontrollert og fint løp. Jeg kjører bra i partier og uten altfor mye risiko. Jeg er veldig fornøyd med fjerdeplass. Det er jo den andre beste super-G-plasseringen i karrieren min, sier Aamodt Kilde til TV 2 på telefon fra Sør-Korea.

– Det er bare til å gi litt mer gass i neste renn og håpe på en bedre plassering. Fjerdeplass er der jeg skal ligge et par ganger, så får jeg ta det siste steget.

Sveitseren Carlo Janka med startnummer sju vant verdenscuprennet med 82 hundredeler foran italieneren Christof Innerhofer og ett sekund og seks hundredeler foran østerrikeren Vincent Kriechmayr.

– Kjetil var uheldig
En rekke utøvere kjørte ut eller falt i et av hoppene høyt oppe i løypa. Jansrud var en av de ni utøverne som ikke kom til mål. På Twitter beskrev publikum at hoppet «spiste» utøvere.

– Det var mange som ble «skutt» ut der. Dersom du kommer for høyt inn i svingen, er det vanskelig å komme seg ned på snøen. Kjetil var uheldig og kjørte dessverre ut, sier Aamodt Kilde.

Den mest uheldige var Matteo Marsaglia. Italieneren mistet balansen og hadde et stygt fall, men kom seg ut av løypa for egen maskin.

Både Aamodt Kilde og Jansrud pakker nå kofferten og drar hjem for å lade opp til rennene i Chamonix om to uker. Slalåmgutta tar over stafettpinnen og kjører slalåm og storslalåm i Japan neste helg.

Imponert over OL-anlegget
Søndagens super-G var jomfrurennet for traseen som skal brukes under OL i 2018.

Super-G-løypa i Jeongseon er 2217 meter lang. Mellom start og mål er høydeforskjellen 630 meter, med en gjennomsnittsgrad på 31,4 prosent helling.

– Nå kjenner man terrenget bra og kan komme til OL med litt mer kontroll på hva som venter. Det er viktig når det blir mange hopp og kuler. Det er fremdeles to år til, men dette er en fin start, sier Aamodt Kilde.

– De har kommet ganske lang. Det er litt halvferdig rundt alpinanlegget, men om to år kommer det til å bli veldig bra. Alpinanlegget ligger rett ved hoppbakken, så vi har vært bort og sett på det også, sier Aamodt Kilde.

23-åringen fra Lommedalen viser stadig prov på at han kan bli det neste store innen norsk alpinsport. Fjerdeplassen er hans sjette topp-ti-plassering for sesongen. Forrige helg tok han sin første seier i verdenscupen i utforrennet i Garmisch.

– Jeg føler jeg er på riktig vei. Ting fungerer bra og formen er fin, sier Aamodt Kilde.

(TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2