Lørenskog tapte terreng i sølvkampen med tap

Serieleder Stavanger vant toppkampen mot Lørenskog. Samtidig vant Sparta 4-1 over Lillehammer slik at Lørenskog har falt bakpå i kampen om seriesølvet.

Stefan Espeland (f.h.), Mats Trygg og James Sixsmith på Lørenskog. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Det skiller åtte poeng mellom Sparta og serieleder Stavanger, og Oilers har også en kamp mindre spilt. Lørenskog på tredjeplass er nå tre poeng bak Sparta.

Lørenskog har vunnet to kamper mot Stavanger denne sesongen, og det har vært tette og jevne oppgjør. Kampen i Lørenskog Ishall ble nærmest avgjort tidlig i 1. periode. Før åtte minutter var spilt hadde Christian Dahl-Andersen og nyinnkjøpte Mike Hoeffel satt tre pucker bak hjemmelagets keeper.

Steffen Thoresen reduserte kort etter, men flere scoringer ble det ikke foran fullsatte tribuner.

Sparta hadde ingen problemer med å sørge for at alle poengene ble igjen i Sarpsborg da Lillehammer var motstander. Didrik Nøkleby Svendsen scoret 1. periodes eneste mål, mens Dion Knelsen sto for midtperioden enste mål. Niklas Roest og Henrik Malmström scoret i siste periode, mens Dag Morten Wehn sto for gjestenes trøstemål.

Vålerenga tok seg forbi Storhamar og Frisk Asker i kampen om 4.-plassen med 4-2 over bunnlaget Kongsvinger. Vålerenga og Storhamar står begge med 62 poeng, mens Frisk har 61. Både Storhamar og Frisk spiller søndag. (©NTB)