Ruud tapte mot 17-åring

Casper Ruud (22) kom aldri opp på nivået som skulle til for å slå det spanske stortalentet Carlos Alcaraz i ATP 250-turneringen i Marbella og røk 0-2 i sett.

EXIT: Casper Ruud ble slått ut av ATP 250-turneringen i Marbella. Foto: William West
EXIT: Casper Ruud ble slått ut av ATP 250-turneringen i Marbella. Foto: William West

17-åringen Alcaraz vant 6-2 i det første settet, og i det andre ble det 6-4 til spanjolen.

Carlos Alcaraz (17) er av mange regnet som Spanias nye Rafael Nadal. Han er foreløpig ranket som nummer 133 i verden, men den temporaske unggutten er på full fart inn i topp 100.

Det viste han til fulle i det første settet mot Casper Ruud i kvartfinalen i Spania. Det settet vant han 6-2 etter å ha brutt nordmannens serve to ganger. Alcaraz tok ledelsen 3-0 i game, før Ruud reduserte to ganger. I det sjette gamet ledet Ruud 40-15 og var på vei mot brudd, men den unge spanjolen slo tilbake og reddet seg unna til 4-2-ledelse. Den økte han altså til 6-2 og settseier.

– Spanjolen utspiller Ruud på alle områder. Det er vanskelig å se hvordan Ruud kan snu dette, sa Eurosports kommentator etter det første settet.

I det andre settet fulgte duellantene hverandre til 3-3, før de begge brøt hvert sitt game til 4-4. Alcaraz fikk et nytt brudd til 5-4, og han servet hjem det siste gamet hjem til 6-4 og seier 2-0 i kampen.

Carlos Alcaraz møter landsmannen Jaume Munar i semifinalen. Munar slo hviterusseren Ilja Ivasjka 6-7, 6-4, 6-4 i kvartfinalen. Den andre semifinalen blir også helspansk. Alberto Ramos-Vinolas møter Pablo Carreno Busta.

Alcaraz er den yngste spilleren i en semifinale på ATP-touren siden tyskeren Alexander Zverev i 2014.

(©NTB/TV 2)