Tottenham unngikk ekstraomganger etter voldsom sluttspurt

Tottenham er klar for 5. runde i FA-cupen, men Jose Mourinhos menn måtte kjempe hardt for 4-1-seieren mot Wycombe.

Se alle målene i Sportsnyhetene øverst.

Wycombe, tabelljumbo på nest øverste nivå i engelsk fotball, solgte seg dyrt mot langt mer meritterte Tottenham i mandagens 4. rundekamp.

Tottenham-manager José Mourinho sparte sin største stjerner fra start, men så ingen annen mulighet enn å sende både Harry Kane og Son Heung-min på banen i annen omgang for å berge avansementet.

Wycombe tok nemlig ledelsen ved Fred Onyedinma etter snaut halvspilt første omgang og la press på gjestene fra London. Utlikningen kom rett før pause da Gareth Bale lurte hjemmelagets offsidefelle og forlenget et innlegg i mål.

Med til historien hører det at Tottenham hadde to baller i tverrliggeren, men scoringene satt like fullt langt inne for laget som ligger på femteplass i Premier League.

Med en drøy time igjen å spille ble Harry Kane byttet inn, og like etterpå var det også duket for angrepskollega Son. Sistnevnte fikk en gedigen sjanse til sette inn 2-1 ti minutter før full tid, men avslutningsforsøket endte svakt over mål.

Med fem minutter igjen lobbet Harry Winks ballen i mål fra utenfor 16-meteren, før Tanguy Ndombele scoret to raske og sørget for at kampen endte 4-1.

I neste runde skal Tottenham møte Everton.