Lillestrøm gikk på sesongens første poengtap mot Sandnes Ulf

Lillestrøm styrte spillet, men slet lenge med å få uttelling mot Sandnes Ulf i 1. divisjon mandag. Hjemmelaget var mer effektive og sikret 1-1 og ett poeng.

Lillestrøm gikk på sitt første poengtap. Foto: Carina Johansen

Poengtapet er Lillestrøms første denne sesongen og romerikingene må dermed gi en luke til Ranheim og Tromsø, som begge står med full pott etter tre kamper.

Lillestrøm har i det hele tatt slitt med å finne nettmaskene. Til tross for to seiere sto de med kun tre mål før kampen mot Sandnes Ulf.

De hadde derimot unngått mål imot i de første kampene. Da Kent Håvard Eriksen scoret var det det første baklengsmålet til LSK denne sesongen.

Simen Kind Mikalsen reddet ett poeng for gjestene med sin returscoring etter 72 minutter.

Kairinen-sjanser

Lillestrøm styrte spillet i det meste av første omgang, uten at det umiddelbart ga de store sjansene.

Kaan Kairinen fikk en god mulighet etter et sløvt balltap fra Ulf på hjørnet av sekstenmeteren 35 minutter ut i den første omgangen. Avslutningen var derimot ikke av det beste slaget og ballen gikk rett på keeper.

Kairinen kunne også gitt LSK ledelsen ti minutter senere. Denne gangen var skuddet bedre, men ballen endte like utenfor mål.

Dermed står Lillestrøm fremdeles uten mål i første omgang denne sesongen.

Returmål

Lillestrøm fortsatte å styre spillet i andre omgang, men mot spillets gang sendte Kent Håvard Eriksen hjemmelaget i ledelsen etter 60 minutter. Magnus Grødem kjempet seg gjennom ett par LSK-spillere før han sendte ballen videre til Eriksen, som satt ballen trygt i nettet.

Tolv minutter senere kom utligningen. Mikalsen var på rett sted til rett tid og puttet returen, som keeper Pål Vestly Heigre måtte gi via stolpen etter et skudd fra innbytter Torbjørn Kallevåg.

Lillestrøm tapte dermed terreng til Ranheim og Tromsø i 1. divisjon, men holder seg som nummer tre på tabellen. Neste uke tar romerikingene turen til Stjørdal for å møte et Blink-lag som imponerte med 5-2-seier mot Kongsvinger mandag.

Sandnes Ulf, som står uten tap og med fem poeng etter tre kamper, møter Sogndal neste mandag.