Håndballfinalen tidenes mest sette TV 2-program

Gårsdagens håndballfinale bikket to millioner seere og er tidenes mest sette TV 2-program med 1.611.000 seere i snitt. – Historiske tall, sier sjefredaktør Alf Hildrum.

superfredag
superfredag

Finalen mellom Norge og Frankrike gikk i beste sendetid søndag kveld med avkast kl 20.15. Snittet på finalesendingen ble 1.611.000, noe som gjør at sendingen er tidenes mest sette TV 2-program. På det meste var over to millioner mennesker innom sendingen. Markedsandelen ble 68,9 prosent.

- Historiske tall

- Dette er historiske tall som vi er kjempefornøyde med og veldig stolte over, sier sjefredaktør Alf Hildrum. – Det er jo håndballlandslaget som skal ha hovedæren her, men jeg er mektig stolt over den redaksjonelle innpakningen TV 2 Sporten har gitt håndballen under dette mesterskapet. Slike strålende tall kommer ikke av seg selv, men er et resultat av en langsiktig og faglig sterk jobb fra medarbeiderene i TV 2 Sporten.

- TV 2 har vært med på denne reisen i mange mesterskap og satt rekorder før. At det skulle bli all time high i Brasil var det få som hadde ventet. I likhet med landslaget hadde vi vært fornøyde med en plass i semifinalen, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Christine Espeland.

Forrige topp-notering for TV 2 var resultatsendingen av Idolfinalen i 2005 da 1.475.000 seere så på TV 2.

- Vi hadde forventet høye seertall, men at vi skulle sette ny rekord hadde jeg faktisk ikke trodd, sier kanaldirektør Nils Ketil Andresen. - Håndballen svikter aldri å levere seere, sier Andresen. I tillegg har våre folk på sporten levert sendinger av svært høy kvalitet, sier han videre.

Uke - og dagsrekord

TV 2s superhelg sørget for at tv-kanalen leverte sin beste uke i 2011 med en andel på 25,8 prosent. Idolfinalen fredag hadde i snitt 721.000 seere med en topp under resultatdelen da 1.007.000 så programmet. Enda flere seere benket seg foran tv-ene til semifinalen mellom Norge og Frankrike – hele 1.086.000 seere fulgte denne kampen. Andelen ble 69,4. Fredagen ble årets sterkeste dag for TV 2 med en andel på 35,8 prosent.

- Det er veldig gøy at vi når så høye tall på Idol og da spesielt resultatsendingen. Vi kalte denne fredagen en superfredag – og nå er jeg veldig glad for at vi laget en super Idolfinale som også leverte svært gode tall. Det er også gledelig å se at så mange satt oppe og så håndball til langt over midnatt, sier Andresen

Artistgallaen for Flykningehjelpen hadde 378 000 seere og en andel 26,5 prosent.

Mer innhold fra TV 2