Jihad Makdissi, talsmann for Syrias utenriksdepartement, omtaler torsdagens hendelser i Tremseh utenfor Hama som «sammenstøt». Han avviser at det dreier seg om en massakre.

Sikkerhetsstyrker drepte 37 opprørskrigere og to sivile i en operasjon mot landsbyen, ifølge Makdissi.

LES OGSÅ: 200 mennesker massakrert i Syria, hevder aktivister

«Væpnede gjenger angrep landsbyen»

Regimet i Damaskus hevder Tremseh, et jordbrukssamfunn med rundt 6.000 innbyggere, var base for opprørsangrep mot omkringliggende områder.

– Regjeringsstyrker brukte verken helikoptre, fly, stridsvogner eller artilleri. Det tyngste våpenet som ble brukt var en rakettdreven granat, sa Makdissi til journalister under en pressekonferanse i den syriske hovedstaden søndag.

Det som skjedde i Tremseh var at væpnede gjenger angrep landsbyen og omgjorde den til et sentrum for terroroperasjoner, hevder han.

Han forteller at utenriksminister Walid al-Moualem lørdag mottok et brev fra Annan, som er FNs og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria.

LES OGSÅ: Syriske barn traumatiseres for livet

Granskes av FN

Øyenvitner i landsbyen Tremseh hevder regimets soldater tok med seg sårede og døde, mens andre ble brent etter massakren.

Søndag drar FN-observatørene tilbake til landsbyen for å følge opp de forberedende undersøkelsene.

FNs observatører fant blod, nedbrente hus og patronhylser i den syriske landsbyen Tremseh, men kunne ikke bekrefte aktivistenes påstander om at opptil 200 mennesker er blitt massakrert.

Observatørene mener det blodige angrepet torsdag i hovedsak var rettet mot opprørere og aktivister.

LES OGSÅ: FN: Syriske flyktninger står fast ved Jordan-grense

– Skutt under flukt

The Guardian har snakket med to innbyggere i Tremseh. De beskylder den regimevennlige militsen shabiha for angrepet, og begge hevder hardnakket at Den frie syriske hær ikke sto sterkt i byen.

– Vi forstår ikke hvorfor de angrep oss. Vi har ikke gjort noen skade på regionen. Det eneste vi har gjort er å demonstrere, sier Umm Khaled.

Kvinnen forteller om folk som forsøkte å flykte ut på jordene rundt landsbyen under angrepet. De ble skutt mens de løp, hevder hun.

LES OGSÅ: Mood kritiserer verdenssamfunnet

Putin møter Annan

Kreml opplyser søndag at FNs og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria ankommer Moskva mandag.

Tirsdag skal Annan ha samtaler med Putin, hvor den russiske presidenten kommer til å «understreke sin støtte til Kofi Annans fredsplan», heter det i kunngjøringen.