Ryanair-fly mistet kabintrykket

Et fly fra Ryanair med 160 passasjerer mistet fredag kabintrykket etter å ha tatt av fra Madrid.

Ryan_air (Foto: NTB scanpix)
Ryan_air (Foto: NTB scanpix)

Flyet, en Boeing 737-800, var på vei til Kanariøyene, men måtte snu da trykket i kabinen plutselig forsvant like etter avgang.

Surstoffmaskene i flyet ble utløst, og flyet landet i den spanske hovedstaden klokka 8.25, opplyser flyselskapet. Ingen av passasjerene trengte medisinsk hjelp, ifølge flyplassoperatøren.

Ryanair varsler at flyteknikere vil undersøke flyet, og at man vil utføre nødvendige reparasjoner.

Les også: 12 sekunder fra flykatastrofe

Tirsdag ba et annet fly fra Ryanair, som var på vei fra Leeds, om å få prioritert landing da det ankom Lanzarote. Flyet hadde måttet avbryte et tidligere landingsforsøk på grunn av sterk vind, og ba om å bli prioritert av flygelederne på grunn av bekymring for drivstoffet, opplyser den spanske flyplassoperatøren AENA. Pilotene sendte ikke ut nødmelding, og Ryanair har avvist at flyet hadde problemer med drivstoffet.

Lavprisselskapet er allerede under etterforskning i Spania for tre nødlandinger 26. juli, som skal ha blitt gjennomført på grunn at lite drivstoff. Da ble flyene tvunget til å utsette landingene på grunn av tordenvær og de måtte stille seg i landingskø sammen med en rekke andre fly. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2