I sin hast for å få ut nyheten noen sekunder før andre medier meldte to amerikanske TV-kanaler feilaktig at helsereformen var underkjent av høyesterett.

Forvirret Obama

I noen forvirrede sekunder trodde derfor president Barack Obama at hans stolteste bragd var gruset der han utenfor sitt kontor fulgte fire TV-kanalers dekning av lesningen av dommen.

Les også: USAs høyesterett godkjenner helsereformen

Men ganske snart fikk en litt forfjamset Obama vite sannheten da hans juridiske rådgiver Kathy Ruemmler signaliserte til ham med to tomler i været, og de to omfavnet hverandre i glede.

Snarrådig rådgiver

I stedet for TV-kanalene hadde Ruemmler satt sin lit til en advokat som var til stede i høyesterett og sin egen kjappe analyse av det hun leste online, og kunne derfor bekrefte det Det hvite hus hadde håpet å høre.

En sendrektig høyesterett i en moderne verden

Bommeldingen til CNN og Fox News reflekterer konflikten mellom medienes behov for rask dekning av begivenhetene og de århundrelange og hemmelighetsfulle tradisjonene til amerikansk høyesterett.

Ingenting lekkes ut på forhånd om høyesteretts beslutninger, og kjennelsen blir sakte og omhyggelig lest opp uten noen forhåndsoppsummering. (©NTB)