Det finnes mange nudiststrender og campingsteder i hele Europa, men ferietilbudet til de som liker å vandre nakne utendørs har vært begrenset.

Nå har nudister i Frankrike fått et nytt og svært populært tilbud. Nakenvandling for å komme enda nærmere det å være i ett med naturen. Naken-turen går langs elvebredden til elven Aiguillon som ligger øst i Frankrike.

I Frankrike finnes også noen av de største naturistområder i verden, med utleieboliger og egne supermarkeder og restauranter.

SE VIDEO: Dagligvarebutikk lot kundene handle nakne

Selv om nudisme er et vanlig ord på folkemunne, kaller de seg gjerne selv naturister. Det er en ikke-seksuell nakenkultur der menn og kvinner er nakne sammen når det er klimatisk mulig.

Felles verdi for naturistene er å leve i harmoni med naturen.

For å gi anledning for flest mulig til å praktisere naturisme, er det dannet naturistområder og friområder flere steder både i Norge og i utlandet.

Tyskere og Franskmenn har vært spesielt glade i å praktisere naturalisme. Organisasjonene deres har eksistert siden 1930-tallet, og medlemstallene har vært økende og stabile.

De fleste medlemmene er middelaldrende mennesker, men det finnes naturalister i alle aldre, og kjønnsfordelingen er jevn.

En meget viktig verdi i naturistmiljøet er aksept av alle kropper – uavhengig av form, alder, skade og sykdom.

Naturistmiljøet oppfatter seg derfor som en motkultur mot den «kroppsfikseringen» som gjelder i samfunnet for øvrig.

Dette har også medført mange som synes kroppsfikseringen er påtrengende på vanlige badestrender, finner seg bedre til rette på naturiststrender.

I utgangspunktet er det ikke eksplisitt forbudt å bade og sole seg naken på offentlig sted i Norge, men om man skulle sole seg splitter naken eller vandre rundt uten klær i byen kan man bli anmeldt for uanstendig oppførsel, som er forbudt.

Finnes man skyldig risikerer man bot eller til og med fengsel i inntil ett år.

Kilder: AFP og Scandinavian Naturist Portal.