Mens sosiale nettsteder som Flickr og Twitter har fjernet bilder i løpet av sekunder, har bilder på Facebook vært tilgjengelig i lang tid etter at brukeren har slettet bildene. Det eneste man trengte å gjøre, var å taste inn en direkte adresse til bildene som var slettet, og vips, så kom de opp.

Teknologinettstedet Ars Technica melder at Facebook nå faktisk fjerner bilder du sletter fra profilen din.

LES OGSÅ: Snart tvinges du til å ha dette på Facebook

Nettstedet har i over tre år undersøkt om bilder som slettes faktisk blir borte fra Facebook-profilen. Endringen kommer etter at Facebook har oppdatert deres system for å lagre bilder. Denne prosessen begynte i februar, og skal nå være ferdig. Dermed blir bilder du sletter borte i løpet av kort tid.

– Vi har jobbet lenge med å endre systemene våre for å være sikre på at bilder faktisk blir slettet, sier Facebook-talsmann Frederic Wolens til Ars Technica.

I 2011 ble det lastet opp mer enn 200 millioner bilder på Facebook hver dag, melder Mashable. Det betyr nærmere seks milliarder bilder i måneden. Ifølge en Facebook-ansatt lå det nesten 90 milliarder bilder på nettstedet i begynnelsen av 2011, noe som gjør det til den desidert største bildedatabasen på internett.

LES OGSÅ: Er det «mistenkelig» å ikke ha Facebook?

Dersom brukerne har fortsatt å laste opp like mange bilder til nå, er det over 200 milliarder bilder på Facebook nå.