Israel truer medier som vil dekke flotiljen

Israel advarer utenlandske journalister mot å bli med i båtene som om få dager seiler mot Gazastripen med humanitær hjelp.

TRUER PRESSEN: En israelsk soldat holder tilbake demonstranter i den palentiske småbyen Maasarah. Nå melder israelske myndigheter at journalister som blir pågrepet i båtene av israelske militære, risikerer å bli nektet adgang til Israel i inntil ti år,  (Foto: Scanix/AFP)
TRUER PRESSEN: En israelsk soldat holder tilbake demonstranter i den palentiske småbyen Maasarah. Nå melder israelske myndigheter at journalister som blir pågrepet i båtene av israelske militære, risikerer å bli nektet adgang til Israel i inntil ti år, (Foto: Scanix/AFP)

Journalister som blir pågrepet i båtene av israelske militære, risikerer å bli nektet adgang til Israel i inntil ti år, i tillegg til at utstyret deres blir konfiskert, heter det i et brev som direktøren for det statlige pressekontoret, Orel Helman, har sendt til utenlandske medier. - Brudd på israelsk lov «Denne flotiljen vil med hensikt bryte blokaden som er erklært lovlig og i overensstemmelse med alle traktater og folkeretten,» he

Mer innhold fra TV 2