Glemte levninger av britiske soldater funnet

Den britiske hæren glemte bort levninger og vevsprøver av rundt 30 falne soldater fra Irak og Afghanistan.

MINNESEREMONI: I en seremoni i Helmand provinsen i Afghanistan i november 2009 ble falne britiske soldater minnet. (Foto: Cpl. Steve Bain/AP)
MINNESEREMONI: I en seremoni i Helmand provinsen i Afghanistan i november 2009 ble falne britiske soldater minnet. (Foto: Cpl. Steve Bain/AP)

Pårørende er sjokkert over at levningene ble lagret uten at de ble informert.

Oppdaget i intern gransking

Det dreier seg om minst tre likdeler og rundt 50 vevsprøver fra soldater som falt i krigene Storbritannia har deltatt i siden 2002, melder BBC.

Prøvene ble opprinnelig samlet inn for å identifisere de falne, men de pårørende ble ikke informert slik de skulle. Så ble likdelene og prøvene glemt, og de ble ikke oppdaget før det ble gjennomført en intern gransking nylig.

Opprørende

Likdelene ble oppbevart på et sykehus i Oxford, mens vevsprøvene befant seg hos militærpolitiets etterforskningsenhet i Wiltshire. Hæren opplyser at den ikke har klart å identifisere alle vevsprøvene.

Heather Wood, som mistet mannen Charlie i Afghanistan, mener hæren hadde flere muligheter til å fortelle henne om vevsprøvene.

– Det er opprørende å finne ut, ett og et halvt år senere, at vevsprøver av Charlie kanskje er lagret i nabolaget der jeg bor, sier hun til BBC. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2