Av Barbro Eikesdal

Det har lenge vært spekulert i hvordan menyen ville se ut. Det som har vært kjent er at Madeleine og Chris har vært aktive i valget av mat og drikke til deres store dag. Prinsesse Madeleine er svært glad i skalldyr og sjømat generelt.

Kveldens kokk er Stefano Catenacci. Han har uttalt til SVT at bryllupskaken blir spesiell. Ryktene skal ha det til at den er 1,5 meter bred og 1,5 meter høy.

Når det dekkes opp til kongelig bryllupsmiddag er det ikke bare maten som er nøye utvalgt. Alt fra servise, glass og bestikk er nøye planlagt.

Hva synes du om menyen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Serviettene som brukes er vevd i 1891 i Frankrike. I mønsteret er det svensk-norske unionsvåpenet. Totalt går det med 500 av serviettene. I 1897 fantes det 999 servietter, men i dag er det 919 som fortsatt er i bruk.

FÖRRÄTT

Kalixlöjrom i strut med citron och pikant crème-fraiche, skagenemulsion med krispig kavring, senapssill i morotshölje, matjesillsterrin, primörägg från Gotland med drottkaviarskum och liten Västerbottenostpaj

Forretten blir servert på tallerkener med Gustav Vs monogram og tre kroner på.

FISKRÄTT

Smörbakad laxöring med kokt vit sparris, stekt grön sparris, råmarinerad violett sparris, tomat- och schalottenlökskompott med brynt smör, pepparrot, gräslöksolja och laxrom

Fiskeretten serveres på tallerkener med grønt blomstermotiv fra Rosenthal Monbijou.

KÖTTRÄTT

Helstekt kalvfilé från Holmbergs gård med Västervikssenapstäcke och astrakancidersås, morotsvariation och rostad miniblomkål från Nobis gårdar

EFTERRÄTT

«Pavlova» med italiensk maräng, smultronsorbet och jordgubbsglass, vit choklad och färska smultron

Denne populære kaken er enkel å bake selv. Her finner du Wenches Andersens oppskrift fra God Morgen Norge.

Og dette skal gjestene drikke...

Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2008

Svenska snapsar och öl ellerTrimbach Riesling Vieilles Vignes 2009 Alsace

Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne

Auxey-Duresses 1:er Cru 2010 LA Chapelle Dom. Lafouge

Sattlerhof Beerenauslese 2010 Südsteiermark

– Hadde blitt skuffet

Kokk Ole Jonny Eikefjord står bak noen av Oslos mest populære restauranter og har tidligere vært kokk i TV 2s «Sommertid». Han skyter av Stefano Catenacci, kveldens kokk.

– Dette er helt riktig. Det er klassiske svenske råvarer som er i sesong, sier Eikefjord til TV2.no.

Han synes menyen er sprek, og sier det er dette han hadde forventet til en slik anledning.

– Det er Västerbottenost, løyrom, gulerot og sild, sier han.

Hadde blitt skuffet dersom de ikke hadde hatt løyrom på menyen, sier Eikefjord til TV2.no.