Illsinte demonstranter stormet det amerikanske konsulatet i Benghazi tirsdag i protest mot en amerikansk film som latterliggjør den islamske profeten Muhammed.

Ifølge den libyske visestatsministeren Wanis al-Sharif ble den amerikanske ambassadøren, Christopher Stevens, drept tirsdag kveld. Stevens og en gruppe ambassadeansatte hadde dratt til Benghazi for å evakuere ansatte ved konsulatet. Det melder nyhetsbyrået AP.

Det er uklart om den amerikanske ambassadøren var i bilen eller ved konsulatet da angrepet skjedde.

Rasende etter film

Øyenvitner forteller at demonstrantene hadde automatvåpen og granater som de kastet mot konsulatet, samtidig som de slåss med vaktene på utsiden.

Rasende demonstranter har angrepet amerikanske bygninger i både Libya og Egypt etter at en israelsk filmskaper etablert i California i USA har gjort narr av den islamske profeten Muhammed.

Filmen er dubbet til arabisk og lagt ut på nettstedet YouTube.

Frykter opptøyene sprer seg

I Egypt har demonstranter røsket ned flagget på den amerikanske ambassaden i Kairo og erstattet det med et islamsk banner, skriver nyhetsbyrået AP.

USAs president, Barack Obama, fordømmer angrepene.

– De fire amerikanerne er et eksempel på USAs forpliktelse for frihet, rettferdighet og fellesskap med land og mennesker verden over, sier Obama.

I en uttalelse sier presidenten at alle nødvendige ressurser er satt inn for å sikre amerikansk personell i Libya og andre diplomatiske poster rundt i verden.

(Artikkelen fortsetter etter bildet.)

Filmskaper i skjul

Filmskaperen har gått i skjul. På telefon til AP sier den 56 år gamle manusforfatteren og regissøren Sam Bacile at islam er kreft.

Hans mål med filmen var å skape et provoserende politisk budskap som fordømmer religionen.

Bacile forteller til Wall Street Journal at rundt 100 jødiske givere har finansiert den to timer lange filmen, som har tittelen «Innocence of Muslims».