Frps sentralstyre skal diskutere Per Sandberg

Fremskrittspartiets sentralstyre skal ta stilling til om partiets første nestleder Per Sandberg skal fredes eller om styret skal ta det første skrittet mot å ekskludere ham.

BOKBOMBEN: Nestleder i Frp, Per Sandberg, presenterte selvbiografien «Mot min vilje» i november. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
BOKBOMBEN: Nestleder i Frp, Per Sandberg, presenterte selvbiografien «Mot min vilje» i november. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Sentralstyret skal møtes fredag for å diskutere saken, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen har fått tilgang på et brev fra Tromsø Frp-leder Kristian P. Wilsgård til partiets sentralstyre. I brevet viser Wilsgård til Sandbergs bokutgivelse «Mot min vilje».

«I forkant av bokutgivelsen, og under pressekonferansen ved lansering av boken, kom Sandberg med en rekke sterkt negative uttalelser i mediene om flere navngitte folke- og tillitsvalgte i Frp. Vi registrerer også at selve boken inneholder en rekke negative karakteristikker av flere folke- og tillitsvalgte», skriver Wilsgård.

Lokallagsstyret ber enstemmig sentralstyret vurdere om Sandbergs uttalelser, samt bokens innhold, er i tråd med partiets vedtekter og etiske og organisatoriske retningslinjer.

Wilsgård ønsker ikke å kommentere brevet overfor DN. Sandberg har siden før boken ble utgitt, vært åpen på at det kunne komme krav om eksklusjon. Men han er ukjent med lokallagets brev.

Se intervju med Per Sandberg og kona Line Miriam etter bokutgivelsen her:

764709

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2