Etterforsker romfolk-hets på Facebook

Ekspolitiker Per Egil Eiras uttalelse på nettet om romfolket hvor han ønsket at «noen snitter dem opp i småbiter», blir nå en sak for politiet.

SETTER LEIR: Romfolket er i gang med å sette opp leiren på Årvoll lørdag ettermiddag. (Foto: TV 2)
SETTER LEIR: Romfolket er i gang med å sette opp leiren på Årvoll lørdag ettermiddag. (Foto: TV 2)

Utfallet mot romfolk kom på nettsamfunnet Facebook, og Eira mente også at «det derre idiot­romfolket» for hans del kunne kastes på havet.

Førstestatsadvokaten i Troms og Finnmark ba politiet vurdere å etterforske Eira for brudd på rasismeparagrafen, og nå velger politiet å følge denne oppfordringen, melder NRK.

– Vi skal etterforske, og vurdere hvorvidt dette er brudd på straffelovens paragraf 135a, altså rasismeparagrafen. Er det tilfelle, risikerer vedkommende som har skrevet dette i verste fall fengsel, forteller politiinspektør Morten Daae.

Eira selv forklarer den krasse uttalelsen med at han var provosert over at han ufrivillig var blitt lagt til i en støttegruppe han ikke ønsket å være medlem i.

– Jeg reagerte først og fremst på at jeg ble medlem av gruppen uten å ha blitt spurt. Det var litt tidlig, og jeg var litt grinete, forklarte han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2