Mann dømt for kvinnemishandling - løslatt i ny voldssak

Steinkjer-mannen (49) er dømt to ganger for mishandling, men ble frikjent for uaktsomt drap på en kvinne i Östersund. Han er nå løslatt i saken om angivelig mishandling av en ny kvinne.

Mannen er dømt for neddoping og skamfering av kvinners underliv flere ganger, blant annet mot sin tidligere kone. Han var også siktet for uaktsomt drap på Aud Jorunn Rønning på Östersund camping i Sverige i 2007, men slapp unna med tre år og fire måneders fengsel for mishandling.

Les også: Steinkjer-mann ikke lenger tiltalt for drap

31. mai i år ble han pågrepet, mistenkt for mishandling av en tredje kvinne. Men han er nå løslatt etter at de sakkyndige i Nasjonalt folkehelseinstitutt ikke fant det bevist, skriver Adressa.

– De sakkyndige har ikke kunnet svare entydig fordi det gikk såpass lang tid fra fornærmede fikk skaden til hun kom til lege første gang. Det er heller ikke tatt bilder av skaden. Det gjør det også vanskelig for de sakkyndige, sier politiadvokat Kåre Svepstad.

Både 49-åringen og kvinnen hevder at skadene oppsto i et fall, men politiet setter ikke lit til deres forklaring. De har ennå ikke tatt stilling til om saken skal sendes til påtalevurdering. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2