Politiet og skatteetaten med storstilt skattesnusk-razzia

Denne uka gjennomføres det en landsomfattende aksjon for å knipe dem som driver med organisert skattesnusk.

krimbank (Foto: TV 2)
krimbank (Foto: TV 2)

– Dette er den største aksjonen vi har gjennomført siden oppstarten av prosjektet i 2009 med deltakelse fra over 70 personer fra hele landet, sier avdelingsdirektør Jan-Egil Kristiansen ved Skattekrimavdelingen i Skatt øst.

Alle skatteregionene, Oslo kemnerkontor, Nav, Oslo politidistrikt og Romerike politidistrikt er med i aksjonen som har rettet seg mot nettverk som lager kunstige regninger for å legitimere uttak av penger som enten brukes til å betale svarte lønninger eller til private uttak.

Avdekket 55 millioner

Blant dem som er kommet i søkelyset, er en mann som har fått inn 56 millioner kroner på sin konto fra flere foretak innen bygge- og malerbransjen.

Han etterforskes nå av politiet for mistanke om heleri og hvitvasking. Tidligere i år er to personer i nettverket dømt for heleri og hvitvasking, bruk av falsk ID og bruk av ulovlig arbeidskraft.

I årets første kvartal har aksjonen avdekket 55 millioner kroner i skatteunndragelser. De fleste sakene i de 44 nettverkene som er avslørt gjelder byggebransjen og renholdsbransjen i Oslo-området.

Etter at aksjonen startet er 52 personer er anmeldt og 29 dømt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2