12 og 15 års fengsel for drap i Aust-Agder

To menn er i Aust-Agder tingrett dømt til 12 og 15 års fengsel for å ha drept Steinar Gjeruldsen (42) på Nævisdal utenfor Arendal i august i fjor.

ÅSTEDET: Her ble Steinar Gjeruldsen drept. (Foto: Connie Bentzrud/TV 2)
ÅSTEDET: Her ble Steinar Gjeruldsen drept. (Foto: Connie Bentzrud/TV 2)

De to mennene på 40 og 47 år nektet straffskyld for drap da saken ble behandlet i tingretten i midten av mai. Førstnevnte erkjente imidlertid straffskyld for legemsbeskadigelse med døden til følge underveis i saken.

Ifølge dommen var den drepte og de dømte en del av et belastet miljø, og de var tidvis kamerater og tidvis uvenner som følge av krangler om biler, penger og tyverier fra hverandre.

Retten slår også fast at krangel om utestående penger var bakgrunnen for episoden som endte med drap. Gjeruldsen ble funnet død med en lastestropp rundt halsen.

Aktor la ned påstand om 17 års fengsel for de to. 40-åringen er dømt til 15 års fengsel, mens 47-åringen ifølge dommen må sone 12 år.

«Særlig skjerpende er måten drapet ble begått på, tidsforløpet og den frykt, dødsangst og avmakt Gjeruldsen må ha følt stadig sterkere utover i hendelsesforløpet», heter det i tingrettsdommen om 40-åringens handlinger.

BAKGRUNN: Pengekrangel kan ha utløst drapet i Arendal

– Jeg ser at begge er dømt for forsettlig drap. Det er jeg fornøyd med. Etter å ha lest gjennom dommen vil jeg gi min innstilling til Riksadvokaten når det gjelder en eventuell anke, sier statsadvokat Jostein Johannessen til Fædrelandsvennen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2