Høiness vant mot Hegnar Online i PFU

Advokat Mona Høiness fikk tirsdag medhold av Pressens faglige utvalg (PFU) i sin klage mot Hegnar Online.

MISFORNØYD: Mona Høiness klager inn Finansavisen nettutgave til Pressens Faglige Utvalg.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
MISFORNØYD: Mona Høiness klager inn Finansavisen nettutgave til Pressens Faglige Utvalg. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Saken handlet om to debatter med særdeles grovt innhold om Høiness på nettstedet Hegnar Online.

– En av de mest opplagte overtrampssakene jeg har sett innenfor dette området, sa medlem av PFU, John Olav Egeland under møtet, skriver kampanje.no.

PFU ga advokat Mona Høiness medhold i at innleggene som var publisert, lå for lenge tilgjengelig på nettet før de ble fjernet.

Begge debattene kom i etterkant av Kapital og Finansavisens omfattende omtale av Høiness' personlige og økonomiske forhold til en eldre kvinne.

Lot innleggene bli liggende for lenge på nettet

Høiness mener Hegnar Online lot innlegg som var i strid med god presseskikk, bli liggende ute i uakseptabelt lang tid.

Hegnar Online mener nettstedet har en fungerende overvåking av sitt umodererte debattforum, og at innlegg ble fjernet da de ble gjort oppmerksom på innholdet.

Innleggene lå ute i ti dager før de ble fjernet.

– I strid med god presseskikk

PFU sier i sin uttalelse at begge innleggene er i strid med god presseskikk, og at Hegnar Online burde ha fanget dem opp på eget initiativ og fjernet disse.

John Olav Egeland sier at ingen skal bli utsatt for dette i det offentlige rom.

– Det er ikke tvil om at det i dette tilfellet ikke har vært noen god overvåking av det som foregår, sier Egeland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2