Halve oppdrettsnæringen likegyldig til miljøet

En fersk rapport viser at over halvparten av kystens oppdrettsanlegg har for dårlige rutiner for å forhindre forurensning. Klima- og forurensningsdirektoratet er skuffet over resultatet.

SKUFFENDE: En fersk rapport viser at over halvparten av kystens oppdrettsanlegg har for dårlige rutiner for å forhindre forurensning. Klima  og forurensningsdirektoratet er skuffet over resultatet.  (Foto: TV 2)
SKUFFENDE: En fersk rapport viser at over halvparten av kystens oppdrettsanlegg har for dårlige rutiner for å forhindre forurensning. Klima og forurensningsdirektoratet er skuffet over resultatet. (Foto: TV 2)

Oppdrettsnæringen langs norskekysten har vokst i rekordfart, men en fersk undersøkelse viser at bransjen har dårlig kontroll og er likegyldig til miljøet. 72 fiskeoppdrettere langs hele kysten er med i undersøkelsen. Lite miljøfokus - Det er skuffende at en så stor næring ikke har bedre oversikt over miljøtilstanden i fjordene der de driver ganske omfattende virksomhet, sier avdelingsdirektør Bjørn Bjørnstad i Klima- og forurensningsd

Mer innhold fra TV 2