Vil forby sms og surfing bak rattet

Vegdirektoratet vil skjerpe kravene ved bruk av mobiltelefon i bil. De ønsker nå å forby bilister å sende tekstmeldinger og surfe på mobilen når de er på veien.

KAN BLI FORBUDT: Avdelingsdirektør Jon Molnes i Vegdirektoratet vil ha forbud mot å skrive sms, bruke internett og sende mms når telefonen selv når mobilen er fastmontert i bilen.  (Foto: Siw Borgen/Øyvind Holst )
KAN BLI FORBUDT: Avdelingsdirektør Jon Molnes i Vegdirektoratet vil ha forbud mot å skrive sms, bruke internett og sende mms når telefonen selv når mobilen er fastmontert i bilen. (Foto: Siw Borgen/Øyvind Holst )

I dag har du faktisk lov til å sende melding eller surfe på internett med mobilen din mens du er ute og kjører bil, i hvert fall så lenge telefonen er fastmontert. Men det ønsker Vegdirektoratet nå å sette en stopper for. Les også: Ekspert: - Mobilbruk er like farlig som kaffe - Tidligere har det vært lov til å skrive sms, bruke internett, sende mms når telefonen er fastmontert. Det blir det ikke lov til i fortset