Fem uoppklarte drap i Oslo på 2000-tallet

Av om lag 100 drap i hovedstaden på 2000-tallet står drapene på fire menn og en 75-årig kvinne fortsatt som gåter for politiet.

En person ble skutt på Torshov i Oslo onsdag kveld. Store politistyrker leter etter gjerningsmannen. (Foto: Scanpix)
En person ble skutt på Torshov i Oslo onsdag kveld. Store politistyrker leter etter gjerningsmannen. (Foto: Scanpix)

Det siste drapet som fortsatt står uoppklart for Oslo-politiet, er skuddet mot den gambiske asylsøkeren Jungkung Kuyateh utenfor en leilighet på Torshov i januar i år. 27-åringen ble skutt med hagle på kloss hold.

Les også: Sønnen ble henrettet i Oslo

Den eldste uoppklarte saken fra 2000-tallet er nedstikkingen av 23-årige Egil Tostrup Bråten utenfor en hybel ved Pilestredet i Oslo i 2002.

Glemmer aldri

Hanne Kristin Rohde og Grete Lien Metlid, ledere for henholdsvis vold- og sedelighetsseksjonen og voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, sier til Aftenposten at de tenker på de uoppklarte drapssakene jevnt og trutt.

– Det ligger og kverner bak i hodet. «Hva skjedde?», «hvem gjorde det?». Når jeg går ned Nordahl Bruns gate, tenker jeg på hva som skjedde med Tostrup Bråten den kvelden i 2002, sier Metlid.

Vitner står ikke fram

I 2004 ble Quoq Hung Nhyen (23) skutt på åpen gate i et antatt gjengrelatert oppgjør. I 2006 fant en hjemmehjelp Meta Øverli (75) knivdrept etter det som antas å være et ran.

Siktelsen mot naboen til Vegard Bjerck (43), som ble drept i et garasjeanlegg på Skøyen i 2006, er nå i ferd med å frafalles.

Flere av drapene skjedde i områder med mange innvandrere, og politiet sier de her ofte har problemer med å få mulige vitner til å stå fram. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2